SZÜLÉSZET

Várandósgondozás

Az utolsó rendes menstruáció elmaradásától kezdve, amennyiben pozitívvá válik a terhességi teszt, várjuk a várandós gondozásra, mely 4 hetente történő megjelenést jelent. Minden alkalommal megbeszéljük a kötelező és javasolt vizsgálatokat, ill. az előző 4 hét eseményeit, elvégezzük a méhszáj vizsgálatát, szükség esetén UH vizsgálatot is végzünk. A várandósság végéig, egyeztetett időben tartjuk ezt a kapcsolatot.

GENETIKAI SZŰRÉSEK

A várandós és családja maximális biztonságra törekszik az újszülött genetikai hátterét illetően. Lehetőséget biztosítunk a várandósság első és második trimeszterében kombinált szűrési programmal (UH, biokémiai tesztek) a magzati eltérések nagy valószínűséggel történő kiszűrésére. Mód van az anyai vérből történő gyakoribb kromoszóma rendellenességek szűrésére is.

4D ULTRAHANG

Modern UH készülékkel a várandósság bármely időszakában “4 D”- ultrahangot (babamozit) végzünk kérésre. A vizsgálatokat gyakorlott szakemberek készítik, akik a megfelelő szakmai háttér mellett, képrögzítéssel (DVD film) segítik a magzat méhen belüli életének bemutatását.

Szülésvezetés

Munkahelyemen a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán (az ország legnagyobb szülészeti intézményében) segédkezem a szülésének levezetésénél. Amennyiben eltérés nem látszik a várandósgondozás során és a vajúdás kapcsán sem, úgy javaslom a hüvelyi szülést. Ennek fájdalomcsillapítása, szükség esetén kérésre epidurális anesztéziával megoldható (minden napszakban rendelkezésre áll). Amennyiben veszélyállapot lép fel, mind a magzat, mind az anya, vagy esetlegesen mindkettőjük részéről, úgy császármetszéssel fejezem be a szülést. A legfontosabbnak azt tartanám, hogy a szülésvezetés egyénre szabottan történjék, és mind az újszülött, mind az anya elégedettségével záruljon. Egészséges újszülött esetén az emlőre tétel azonnal megtörténik a szülőszobán, míg császármetszés alatt az anya éber állapota mellett, a férj is jelen lehet a műtétnél, és a kiemelést követően együtt láthatják meg újszülöttjüket.

Őssejt

A szülés kapcsán lehetőség nyílik a köldökzsinórvér, a lepény és a köldökzsinór további felhasználására. Számos, ezzel a témával foglalkozó egészségügyi céggel lehet szerződést kötni a fenti szervek tárolására. Az őssejt felhasználás egy modern kutatási része az orvostudománynak, mely folyamatosan fejlődik és új eredményeket szolgáltat.

ŐSSEJTEK: AZ ÉLET ÉPÍTŐKOCKÁI

Az őssejtek olyan értékes, különleges sejtek, amelyek képesek szaporodni és különböző típusú sejtekké alakulni az emberi testben. Összetett szervezetünk ennek az egyedi önmegújító és specializálódási folyamatnak köszönhetően épül fel és tartja fenn működését.

Ezek a fontos felnőtt őssejtek legkiválóbb formájukban, a köldökzsinórvérben és a köldökzsinór-szövetben találhatóak meg, hisz ezek az emberi testben megtalálható legfiatalabb, rendkívül hatékony őssejtek, melyek mentesek az élet során felgyülemlő betegségektől és genetikai mutációktól.

A CryoSave Európa Vezető, legnagyobb tapasztalattal rendelkező, megbízható és a használt technológiákban élenjáró őssejtbankja. A 2000-ben történt alapítás óta eltelt 14 év során kiemelkedő sikereket ért el szakterületén. A CryoSave folyamatosan arra törekszik, hogy továbbfejlessze létesítményeit és folyamatait, így garantálva a legjobb minőséget és biztonságot az őssejtek megőrzése terén.

Szakértelmének és magas minőségű szolgáltatásának köszönhetően számos CryoSave laboratóriumból származó minta került felhasználásra különböző betegségek, például leukémia, Blackfan-Diamond anaemia, medulloblastoma és cerebrális parézis (agyi bénulás) kezelésében.